Ere Viitanen on iso lisäys puolustuksen linjaan!

16.6.2020

Ere Viitanen, 23, on liittynyt Spartansin vahvuuteen kaudeksi 2020. Tasan kaksi metriä pitkä puolustuksen linjamies on aikaisemmin edustanut Nokia Ghosthuntersia ja Tampere Saintsia. Kokemusta on myös Pohjoismaiden mestaruuskilpailuista, Suomen alle 19-vuotiaiden maajoukkueen kanssa.Puolustuksen linjan valmentaja Milena AbbasMamode on innoissaan uudesta valmennettavastaan: 

”Olen todella iloinen, että saimme Eren mukaan joukkueeseemme. Hän on loistava lisä puolustuksen linjaan ulottuvuudellaan ja fysiikallaan. Jo ensimmäisistä treeneistä Ere on ollut täysillä mukana ja osoittanut paikkansa puolustuksen linjassa. Motivaatio ja halu tehdä pelejä on kova.”


Kokonsa tuoman edun lisäksi Viitanen on AbbasMamoden mukaan teknisesti erittäin taitava pelaaja.

Ere Viitanen on aikaisemmin edustanut Tampere Saintsia ja Nokia Ghosthuntersia.

Entiset Ghosthuntersin pelaajat ja korkeakoulujenkkifutiksesta tutut spartalaiset houkuttelivat Viitasen liittymään joukkueeseen. Linjan jokapaikanhöyläksi itseään kutsuva Viitanen uskoo tuovansa puolustuksen linjaan lisää läpäisykykyä ja pituutta.


– Nuori joukkue hakee vielä todellista sarjatasoaan. Tärkeintä on, että vedetään ja lujaa, kommentoi Viitanen uutta joukkuettaan.

Viitanen uskoo Spartansin puolustukseen sopeutumista helpottavan pitkäaikaisen ystävän Ali Ersanin kanssa treenaaminen.

– Linjassa Alin kanssa sujuu varmasti hyvin, kun tiedetään toistemme nopeus ja voimatasoja, niin kikkapelien ajoitukset osuvat paremmin kohdalleen, Viitanen kuvailee.

Nokian ajoilta Viitanen on tuttu myös puolustuksen koordinaattori Kari Uusitalolle.

– Hän dominoi jo silloin vastustajan linjamiehiä kokonsa ja nopeutensa ansiosta. Parin Spartans-treenin perusteella voi todeta, että Eren taidot ovat menneet näiden muutaman vuoden aikana todella paljon eteenpäin ja massaakin on tullut lisää nopeuden siitä kärsimättä. Ei käy kateeksi vastustajien linjamiehiä, kehuu Kari Uusitalo puolustuksensa uusinta pelimiestä.Spartansin kausi käynnistyy Heinäkuun puolivälissä. Kauden 2020 otteluohjelma julkaistaan heti, kun päivämäärät ja ajat ovat varmistuneet.