Daniel Tolonen valmis kilpailemaan aloittavan pelinrakentajan paikasta!

30.5.2020

Daniel Tolonen, 21, on allekirjoittanut pelaajasopimuksen Spartansin kanssa kaudesta 2020. Kirkkonummelta lähtöisin oleva 191-senttinen pelinrakentaja aloitti jenkkifutisuransa 14-vuotiaana Espoo Devilsissä, mutta siirtyi pian muuton myötä Salo Scorpionsiin. Vuotta myöhemmin Salo Scorpions lopetti toimintansa ja Tolosen matka jatkui Lohja Lionsiin. Syksyllä 2019 opinnot toivat isokokoisen pelinrakentajan Tampereelle ja Tampereen korkeakoulujoukkueeseen.

– Siellä suurin osa pelaajista oli Spartansin pelaajia ja he houkuttelivat mut mukaan Spartansiin, kertoo Tolonen joukkuevalinnastaan.


– Spartansin joukkueesta kokemusta vasta yhden leirin verran, mutta tuntuu olevan paljon innokkaita pelimiehiä, mikä on positiivista ja auttaa saamaan kunnon treenit aikaiseksi. Hyvä pöhinä, tiivistää Tolonen kokemustaan ensimmäisistä harjoituksistaan uudessa joukkueessa.


Pirkkalan kunnan avattua kentät pienryhmissä harjoittelulle on Tolonen päässyt jo tutustumaan Spartansin laitahyökkääjiin ja päävalmentaja Toni Uusitaloon.

– Ensimmäisten treenien perusteella on jo voinut huomata, että Daniel on luontainen johtaja ja hänellä on reippaasti peliälyä nuoresta iästä huolimatta, Uusitalo kommentoi uutta pelinrakentajaa ensimmäisen leirin jälkeen.


Kun harjoittelu pääsee kunnolla alkamaan, on Tolonen valmis haastamaan Eemi Huhtisen aloittavan pelinrakentajan paikasta: ”Tottakai haastan, kaikki kilpailu myös joukkueen sisällä vain parantaa suorituksia!”


– Danielin mukaan tulo tuo joukkueeseen kaivattua kilpailua pelinrakentajan paikalle. Vaikka rosterista löytyy puolen tusinaa pelaajia joilta löytyy kokemusta aloittavana pelinrakentajana, näen todella hyvänä asiana että nyt meillä on 2 pelaajaa jotka keskittyvät vain tähän kyseiseen positioon, kommentoi päävalmentaja Uusitalo pelinrakentajien välistä kilpailutilannetta.

191-senttinen Daniel Tolonen on aikaisemmin edustanut Lohja Lionsia, Salo Scorpionsia ja Espoo Devilsiä.