Aleksi Patteri ja Jaakko Silmola Kristiansand Gladiatorsiin

14.4.2022

Hyökkäyksen linjamiehet Aleksi Patteri ja Jaakko Silmola ovat tehneet sopimuksen Norjalaisen Kristiansand Gladiatorsin kanssa. He edustavat Gladiatorsia huhtikuusta kesäkuuhun pelattavassa Scandinavian Cupissa ja palaavat sen jälkeen Spartansin vahvuuteen.

Pelaajasopimukset allekirjoitettiin hymyssä suin.

Patteri ja Silmola osallistuivat huhtikuun alussa Gladiatorsin harjoitusleirille ja joukkueenjohtaja Gjøran Thomassen piti näkemästään.

”Olemme todella iloisia saadessamme nämä jätkät joukkueeseen. Pääsimme näkemään heidät tositoimissa leirillä ja koko valmennusryhmä oli vakuuttunut. Olemme tehneet paljon töitä joukkueena ja näiden kahden ja muutaman muun hankinnan jälkeen uskon, että olemme todella kilpailukykyisiä Scandinavian Cupissa. Olemme ylpeitä, että saimme ”The Finnish Nightmares” Gladiatorsiin pelaamaan!”

Patteri ja Silmola (kuvassa oikealla) osallistuivat Gladiatorsin harjoitusleirille huhtikuun alussa. Kuva: Kristiansand Gladiators

Molemmilla pelaajista on ollut haave päästä kokeilemaan jenkkifutisammattilaisuutta Euroopan kentillä ja nyt unelmat toteutuvat.

”Kun Norjasta tarjottiin mahdollisuutta päästä pelaamaan, ei tarvinnut kahdesti miettiä”, naurahtaa Patteri. ”Leiriviikonloppu meni hyvin. Oli mahtavaa päästä tapaamaan joukkue ja valmennusryhmä ja käymään pelikuvioita läpi sekä kentällä, että palavereissa. Meille tulee kovia joukkueita vastaan, mutta meillä on loistava porukka kasassa. Tästä on hyvä jatkaa kohti ensimmäistä peliä. ”

Silmola on samoilla linjoilla:

”Jäi todella hyvät fiilikset harjoituksista, joukkueessa on kokoa, voimaa, nopeutta ja ketteryyttä. Hienoa päästä mittaamaan tasoaan pohjoismaalaisia vastaan, mutta Scandinavian Cupilta en osaa henkilökohtaisesti oikeastaan odottaa mitään. Kaikki jätetään kentälle ja katsotaan mihin asti se riittää.”

SIlmola (kuvassa keskellä) ottelussa Steelers Veljmiehiä vastaan kaudella 2020. Kuva: Harri Koivunen

Scandinavian Cupiin osallistuu joukkueita Norjan lisäksi myös Ruotsista ja Tanskasta. Mukana on mm. kesällä Spartansiin palaavan Kristian Linnainmaan edustama tanskalainen AAB 89ers.

”On upeaa päästä pelaamaan myös Krisua vastaan. Siinä pelissä selvitetään, kuka pääsee kukkoilemaan sitten, kun ollaan taas kesällä Spartansissa”, virnuilee Silmola.

Joukkueet pelaavat kahdessa neljän joukkueen lohkossa ja mestaruus ratkotaan lohkovoittajien välisessä finaalissa kesäkuun puolivälissä. Joukkueet ja otteluohjelman löydät täältä.

 

Spartansin päävalmentaja Toni Uusitalo ei näe, että Patterin ja Silmolan puuttuminen haittaisi liikaa joukkueen kauteen valmistautumista.

”Tottakai se pienen haasteen luo, mutta toisaalta meillä on joukkueessa tällä hetkellä reilusti yli 50 pelaajaa, joten pystymme harjoittelemaan normaalisti. Norjassa jätkät kuitenkin harjoittelevat lajin parissa ja saavat pelikokemusta ja kun he palaavat, he tuntevat jo meidän pelikirjan ja systeemin ennestään.

Ennen kaikkea on upeaa nähdä että jätkät, jotka ovat tehneet pitkään töitä jenkkifutiksen eteen pääsevät vihdoin katselemaan mitä lajilla on tarjota valtakunnan rajojen ulkopuolella.”

Patteri on pelannut Spartansissa pääasiassa sentterinä. Kuva: Harri Koivunen

Samalla otettiin ensiaskeleet Spartansin ja Gladiatorsin välisessä yhteistyössä. Spartans on aiemminkin toiminut yhdessä muiden joukkueiden kanssa, mutta Patterin ja Silmolan sopimusten kautta tarjoutui ensi kertaa mahdollisuus tehdä yhteistyötä myös ulkomaisen joukkueen kanssa.

”Spartansin isoin hyöty yhteistyössä on se, että pystymme tarjoamaan pelaajillemme kanavan päästä kokeilemaan ulkomailla pelaamista. Pelaajille tätä duunia edelleen tehdään ja tämäkin yhteistyö on heitä varten. Keskustelin Gladiatorsin seurajohdon kanssa asiasta ja heidän tavoitteensa ja tekemisensä ovat hyvin samankaltaisia kuin meillä”, kertoo Uusitalo.

”Useamman keskustelukerran jälkeen näimme, että tällainen yhteistyö hyödyttää kumpaakin seuraa ja ennen kaikkea pelaajia. Heillä on erittäin ammattitaitoinen organisaatio ja valmennusryhmä, joten tätä myös voi hyvällä omallatunnolla suositella omille pelaajilleen.  Pakkohan tällainen oli toteuttaa.”

Seurojen johdon on tarkoitus sopia yhteistyökuviosta tarkemmin tapaamisessa kesän aikana. Tarkoitus on toimia edelläkävijöinä Pohjoismaissa ja yhteisten harjoitusten ja leirien lisäksi jakaa osaamista valmentajien kesken ja konsultoida jatkuvasti seurojen edustajia.

”Toivon, että saamme tästä toimivan yhteistyön tulevaisuudessa ja molempien joukkueiden pelaajille mahdollisuuden pelata mahdollisimman paljon. Haluamme kasvattaa tätä lajia yhdessä. Kiitos Tonille tästä ideasta ja mahdollisuudesta, mikä molempien joukkueiden pelaajille tarjoutuu”, kiittelee Gladiatorsin Thomassen.

Scandinavian Cup, Spartansin oma sarja ja Norjan liiga pelataan eri aikoihin, joten pelaajien siirtymistä joukkueesta toiseen saatetaan jatkossakin nähdä.

”Syksyllä, kun oma kautemme loppuu, osa pelaajistamme saattaa matkustaa Gladiatorsin riveihin jatkamaan kauttaan Norjan liigassa. Eikä ole täysin mahdotonta, jos joskus Spartansin paidassa nähtäisiin myös Gladiatorsin kasvatti”, pohtii Uusitalo.